Soome välisminister kaitses kriitikat pälvinud Mogherinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Federica Mogherini.
Federica Mogherini. Foto: SCANPIX

Soome välisminister Erkki Tuomioja avaldas usaldust Euroopa Liidu kõrgeks välisesindajaks saavale Itaalia välisministrile Federica Mogherinile.

«Ma olen teda tundnud vaid põgusalt, kuid me saame juba väga hästi läbi,» ütles Tuomioja YLE vahendusel, lisades, et ta oli ilmselt esimene, kes Mogherinit uude ametisse valimise puhul õnnitles.

Laupäeval Brüsselis peetud ülemkogult välispoliitika kõrge esindaja kohale asumiseks heakskiidu saanud Itaalia välisministri kandidatuur kukkus aga juulis läbi, sest mitmed liikmesriigid pidasid sotsialistist poliitikut kogenematuks ja liialt pehmeks suhetes Venemaaga. Kõige häälekamalt avaldasid tema kandidatuurile vastuseisu Poola ja Balti riigid.

«Teda peetakse kogenematuks, kuid aeg parandab seda,» ütles Tuomioja. «Ta on teinud väga tasakaalukaid ja intelligentseid sõnavõtte. Arvestades seisukohti, mida ta on avaldanud Euroopa Ülemkogu läbirääkimistel, võin öelda, et usaldan teda täiesti,» lisas Soome välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles