Lugeja küsib: miks ei abistanud politseinikud hommikul koolilapsi liikluses?

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekäiguradade ohutust jälgib politsei täna ja homme kõrgendatud tähelepanuga.
Ülekäiguradade ohutust jälgib politsei täna ja homme kõrgendatud tähelepanuga. Foto: Liis Treimann

«Miks ei ole tänavu politseinikke koolide läheduses ülekäiguradadel koolilapsi aitamas? Kas tõesti on ühe inimese saabumine meie laste turvalisusest tähtsam?» tundis üks Postimehega ühendust võtnud lugeja muret.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helen Uldrichi sõnul võis nii tõepoolest tunduda hommikul vara, kuid politsei oli oma tööd planeerinud vastavalt aktuste kellaaegadele. «Täna ja homme on kindlasti üle Eesti tavapärasest rohkem politseinikke väljas. Näiteks Tallinnas on täna politseinikud väljas umbes kahekümnel tänaval kesklinna piirkonnas.»

Politsei esindaja sõnul ollakse eri ristmikel väljas eri kellaaegadel: näiteks ühes kohas hommikust kella kaheni, teises jällegi kella kahest viieni õhtul.

«Esimestel koolipäevadel on politseinikud koostöös maanteeameti partnerite ja vabatahtlikega eeskätt väljas ristmikel, ülekäiguradade juures. Suuremat rõhku pannakse sellele, et jälgida ja hoolitseda, et nii jalakäijad kui autojuhid teeksid koostööd, annaksid üksteisele teed ja et kummagi tee mööduks turvaliselt. Kindlasti jälgime seda, et kõigil oleks autos kinnitatud turvavöö ja et piirkiirusest kinni peetakse. Kõik need n-ö ohukomponendid, mis käivad selle juurde, et jalakäija, eriti laps, saaks turvaliselt kooli ja koju, on nendel kahel päeval eriliselt jälgitud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles