Eile Kükita avariis osalenud veok käitus eelnevalt veidralt

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kükita lähistel hukkus suuravariis kaks inimest.
Kükita lähistel hukkus suuravariis kaks inimest. Foto: Karli Saul

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Ene Kussmann kinnitas, et eile kahe hukkunuga avariis osalenud veoauto ebakindlate sõiduvõtete kohta laekus politseile veidi enne avariid vihje.


«Kinnitust leidis, et sõiduk, mille kohta politseile teada anti, oligi sama sõiduk, mis liiklusõnnetusse sattus. «See oli raskeveok, mis liikus Tallinna-Tartu suunal,» ütles Kussmann.

Politseile anti vahetult enne liiklusõnnetust kell 12.09 teada samal maanteel ebakindlate sõiduvõtetega liikunud raskeveokist. Info saanud politseipatrull oli sündmuskoha poole teel, kui kell 12.16 anti teada juhtunud liiklusõnnetusest.

«Menetlustoimingud käivad kogu aeg, täpsemat infot saab kriminaalmenetluse kohta edaspidi aga riigiprokuratuurist,» lisas Kussmann.

Riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Carol Merzin sõnas, et möödasõit ei olnud õnnetuspaigas keelatud ning esialgsetel andmetel seal keegi kiirust ei ületanud.

See pole veel teada, kas ebakindlalt liikunud auto juht oli kaine või mitte. «Sellele annab vastuse kriminaalmenetlus.»

«Need, kes kodusele ravile suunati, nemad olid kained,» lisas Merzin.

Õnnetus juhtus eile Tallinna - Tartu - Võru - Luhamaa maantee 84. kilomeetril, kus Tartu suunas liikunud haagisega veoauto Scania, mida juhtis 35-aastane Andrey, sõitis tagant otsa kaubikule Ford Transit, mida juhtis 25-aastane Rainer.

Kokkupõrke tagajärjel paiskus kaubik paremale teelt välja, veoauto kaldus vastassuunavööndisse ning põrkas kokku vastutuleva veoautoga Scania, mida juhtis 58-aastane Sergei.

Saadud löögist sõitis Sergei juhitud Scania koos haagisega paremale teelt välja ning paiskus ümber. Andrey juhitud Scania haagiselt kukkus sõiduteele konteiner, millele sõitis otsa Tallinna suunas liikunud haagisega veoauto Scania, mida juhtis 58-aastane Ilja.

Veoautode Scania juhid Andrey ja Sergei hukkusid sündmuskohal, Fordi juht ja kaassõitja 23-aastane Polina toimetati kergete vigastustega Järvamaa haiglasse ja peale esmaabi andmist lubati kodusele ravile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles