Ajutise piirikontrolli käigus on väljastatud kaks sisenemiskeeldu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi vahepeal tekkisid piiripunktidesse ka väiksed järjekorrad, kulges piiriületus eile üldjoontes siiski sujuvalt.
Kuigi vahepeal tekkisid piiripunktidesse ka väiksed järjekorrad, kulges piiriületus eile üldjoontes siiski sujuvalt. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Eestit külastava Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama visiidi tõttu taastatud ajutise piirikontrolli käigus väljastati pühapäeval kaks Eestisse sisenemise keeldu.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja ütles BNSile, et pühapäeval oli kaks juhtumit, kui koostati piiril väljastatud sisenemiskeeld ja mõlemad isikud saadeti tagasi Lätti. Ikla piiripunktist saadeti tagasi mees, kellel puudusid asjakohased dokumendid, mis õigustaksid reisi eesmärki ja tingimusi. Valga piiripunktist saadeti tagasi mees, kes esitas kontrollimiseks ajaliselt kehtetu Läti kodaniku passi.

Valdav enamus inimestest, keda Eestisse sisenemisel kontrolliti, omasid kehtivat reisidokumenti ja kõik on sujunud vahejuhtumiteta. «Oli üksikuid juhtumeid, kui inimesel ei olnud esitada isikut tõendavat dokumenti, kuid tal olid mingid muud dokumendid olemas, mille alusel oli võimalik isik tuvastada, tema andmete kontrollimisel veenduda, et tal ei ole takistusi Eestisse sisenemisel ja tal lubati riiki siseneda,» ütles pressiesindaja BNSile.

Obama visiidi tõttu taastati pühapäeva pärastlõunast kuni kolmapäeva südaööni piirikontroll ka Schengeni viisaruumi piires reisijatele. Pühapäeval kella 14-st kuni kolmapäeva, 3. septembri südaööni tohib Eesti-Läti piiri ületada ainult läbi piiripunktide, muud riigimaanteed on piiri ületamiseks suletud. Sellel ajavahemikul töötavad Eesti-Läti piiril ööpäevaringselt kümme piiripunkti ja politsei kontrollib lennujaamades ja sadamates Eestisse saabujate dokumente.

Pärnumaal töötavad Ikla piiripunkt Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel ja Vana-Ikla piiripunkt Rannametsa–Ikla maanteel; Viljandimaal töötavad Mõisaküla piirpunkt Mõisaküla teel ja Lilli piiripunkt Karksi-Nuia–Lilli maanteel; Valgamaal töötavad Valga linnas Valga-1, Valga-2 ja Valga-3 piiripunkt (vastavalt Valga-Uulu maanteel, Raja tänaval ja Sepa tänaval) ja Holdre piiripunkt Holdre-Läti piiri teel; Võrumaal töötab Murati piiripunkt Riia-Pihkva maanteel ja Vastse-Roosa piiripunkt Mõniste-Ape maanteel (Vaste-Roosa piiripunkti viival Mõniste-Ape maanteel kehtib teeremondi tõttu sõidukitele registrimassi piirang 12 tonni ja tee on vihmade tõttu halva sõidetavusega).

Politsei palub reisijatel varuda tavapärasest rohkem aega ning veenduda, et kaasas on kehtiv pass või ID-kaart, autoga reisides ka sõiduki dokumendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles