Oletatav Kalevi vrakk ei pruugi üldse olla laev

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinijahtija Ugandi sonari pilt, millel nähtav kujutis enam kuigi palju allveelaeva ei meenuta.
Miinijahtija Ugandi sonari pilt, millel nähtav kujutis enam kuigi palju allveelaeva ei meenuta. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Juminda lähedal merepõhjas olevat vrakki uurinud spetsialisti hinnangul ei pruugi üldse  tegemist olla laevavrakiga.


Tuukritööde OÜ saatis sel nädalal merepõhja videopilti edastava roboti ning sealt saadud värskele materjalile tuginedes ütles ettevõtte juht Kaido Peremees, et uuritav objekt ei pruugi üldse olla laevavrakk.

«On sada protsenti kindel, et tegemist ei ole allveelaevaga. Ja ilmselt ei ole tegemist üldse laevaga. Ma ei tahaks hakata kohe järeldusi tegema, aga seal on detaile, mis võivad pärineda näiteks lennukilt,» ütles Peremees ERR-i raadiouudistele.

Ta lisas, et järgmine samm on värske videomaterjali põhjalik analüüs koos Meremuuseumi spetsialistide ja teiste ekspertidega.

«Videolt on näha torudest koosnevat raami, mille peal on osaliselt laineline plekk. Ma arvan, et ega selle järgi kiireid järeldusi ei saa teha. Ja meie põhieesmärk oli saada vastus küsimusele, kas tegemist on Kaleviga või mitte. Nüüd on sajaprotsendiliselt kindel, et see ei ole Kalev. Võibolla see ei ole isegi laev. See võibolla näiteks mõne laeva osa. Aga seal on ka selliseid detaile, mis vihjavad pigem lennukile,» rääkis Peremees.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles