Galerii: Ilves alustas riigivisiiti Norras

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilves alustas täna hommikul riigivisiiti Norra Kuningriigis, kus teda tervitasid pidulikul vastuvõtutseremoonial Norra Kuningapalee ees kuningas Harald ja kuninganna Sonja ning kroonprits Haakon ja kroonprintsess Mette-Marit.

President Ilves ning kuningas Harald ja kuninganna Sonja panid pärja Teise maailmasõja ohvrite mälestusmärgile. Eesti riigipea kinkis Norra kuningapaarile Vano Allsalu maali «Trooja».

Ilves kohtub täna Norra Parlamendi spiikri Olemic Thommesseniga ja Norra peaministri Erna Solbergiga. Kohtumised keskenduvad julgeolekuolukorrale Euroopas ja Balti-Põhjala piirkonnas, Ukraina sündmustele ning NATO rollile, Eesti ja Norra kui liitlaste julgeolekualasele koostööle, samuti Eesti-Norra suhetele laiemalt.

Kuningapaar annab president Ilvese auks riigiõhtusöögi. Eesti-Norra koostöö üle avaneb Ilvesel võimalus kuningas Haraldiga arutada ametlikul lõunasöögil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles