Politsei ei pea spidomeetri näitu tõendiks kiiruseületamisest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaarel Tigas / Õhtuleht

Lõuna-Eesti elanik filmis augusti viimastel päevadel, kuidas politseiauto ületas Võru linnas väidetavalt lubatud sõidukiirust, kuid politsei ei pea järelsõitva auto spidomeetri näitu siiski piisavaks tõendiks kiiruseületamise kohta.

Politseiauto sõitu filminud inimene pani selle üles ka oma Facebooki kontole. Videost on näha, kuidas Võrus politseibussi järel sõitva auto spidomeetri näit kerkib kohati 75 km/h.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets ütles Postimehele, et kõnealusele videolõigule on politsei tähelepanu juhitud ning sisekontrollibüroo ametnikud tuvastasid, et  filmimise ajal toimetas politsei patrulltoimkond vahialust arestimajja.

«Järelsõitva sõiduki spidomeetri näidu filmimise kaudu eessõitva sõidukijuhi poolt lubatud sõidukiiruse ületamist ei loeta meie kohtupraktikas karistamiseks piisavalt tõendatuks ei politseisõiduki ega video filmimises osalenud tavasõiduki puhul,» märkis Koemets.

Samas nentis ta, et kuna politseilt oodatakse liiklusohutuse tagamisel hea eeskuju näitamist, siis suhtub politsei- ja piirivalveamet igasse politseisõiduki juhi toimepandud liiklusrikkumise teatesse tähelepanuga.

«Kõikidel taolistel puhkudel, kus on esitatud kahtlus lubatud kiiruse ületamisele, teavitame nii roolis olnud politseinikku kui ka tema vahetut juhti võimalikust korrarikkumisest. Kui teade laekub vahetult, saame kohe sõidukijuhti hoiatada, sarnaselt politsei liiklusliiniga. Hilisemalt edastatud infost on kasu juba kesisem, kuid ka sellisest tähelepanu juhtimisest on vahel politseisõiduki juhile vajaliku eeskujulikkuse taseme saavutamisel abi,» märkis Koemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles