Värskelt renoveeritud rahvamaja parkettpõrand koorus üles

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkettpõrand.
Parkettpõrand. Foto: Margus Ansu.

Juuni alguses lõppes Puka kultuurimaja renoveerimine, kuid juba on majas vastne parkettpõrand üles kerkinud.

Ehitajad ei ole põranda paigaldanud ASi Brick juhataja Harry Kääriku kinnitusel ühegi asja vastu eksinud, ent samas tunnistas firmajuht, et põrand on tõesti «õhtul» ja kahju võib ulatuda üle 100 000 krooni, kirjutab Valgamaalane.

«Minu arvamus on, et tehti ekspluatatsiooniviga,» ütles Harry Käärik. «Kui ehitamise ajal maja köeti, siis hiljem kohal käies – kaks korda kahe kuu jooksul – küte ei töötanud. Ma ei tea, millised juhised põranda hooldamiseks on antud koristajale. Pani imestama aga seik, mida oma silmaga nägin – kasteti lilli ja vesi jooksis põrandale.»

Puka vallavanem Heikki Kadaja märkis, et rahvamaja juhataja vastutab kogu maja eest. «Kui ehitaja ütleb, et oleks pidanud veel kütma, siis see tähendas, et maja vajas kuivamist ega olnud ekspluatatsiooniks valmis,» kommenteeris ta.

Objekti järelevalvet teostava Mati Kulli sõnul võib juhtunu põhjus peituda asjaolus, et sellel suvel on olnud palju vihmaseid päevi. «Minu isiklik arvamus on, et kuna maja vundament on maakivist, võis vihmavesi sattuda betooni alla ja tekitada niiskust,» lisas Kull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles