Seli tervisekeskus hakkab ravima Ukraina sõdureid

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seli tervisekeskus.
Seli tervisekeskus. Foto: selitervisekeskus.ee

Eestist saab peagi üks neist NATO ja Euroopa Liidu riikidest, kes vastab jaatavalt Kiievi palvele võtta ravile või taastusravile nende riigi idaosas käivates lahingutes viga saanud Ukraina sõjaväelasi.

«Eesti kavatseb veel sel aastal võtta Seli tervisekeskusesse (kaitseministeeriumi hallatav riigiasutus paikneb Rapla vallas – toim) taastusravile 15 lahingutes vigastada saanud Ukraina sõdurit,» ütles kaitseminister Sven Mikser. «Järgmisel aastal suudab Seli vastu võtta kuni 70 taastusravi vajajat Ukrainast.»

Ministri sõnul kestab üks taastusraviperiood ühele vigastatule 12 päeva. «15 vigastatu ravi, ülalpidamise ja transpordi kulud on suurusjärgus kuni 20 000 eurot ja need kannab Eesti kaitseministeerium,» täpsustas ta.

Samasuguse palve esitas Kiiev ka teistele euroliidu ja NATO riikidele. Praegu on teada, et Läti on ravile võtnud kaks Ukraina kaitseväelast.

Samuti teatas Ukraina presidendi nõunik Olga Bogomolets eile, et hommikul võttis 15 erivarustusega kiirabiautost  koosnev kolonn ette teekonna Kiievi sõjaväehaiglast Borispoli lennuväljale. Autodes oli 20 Ilovaiski lähedal lahingutes raskelt haavata saanud Ukraina sõdurit, kes tõsteti Borispolis Saksa õhujõudude lennukile, mis viis nad ravile Saksamaa haiglatesse.

«President Porošenko andis mulle kui oma nõunikule korralduse kontrollida haavatute läbivaatuse protsessi Kiievi sõjaväehaiglas, et tekiks võimalus saata 20 sõdurit, kelle seisund vajab otsekohest ravi ja operatiivset sekkumist, mida ei saa Ukrainas võimaldada, Saksamaale,» vahendas Bogomoletsi sõnu uudisteagentuur Unian.

Seli tervisekeskuse peamine ülesanne on korraldada taastusravi ja füsioteraapiat teenistusülesannete täitmise tõttu tervisekahjustuse saanud isikutele ja rahvusvahelises sõjalises operatsioonis langenud või püsiva tervisekahjustuse saanud tegevväelase perekonnaliikmetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles