Pihkva väljaanne: Ida-Ukrainas on hukkunud umbes kompanii jagu Vene sõdureid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur
Vene sõdur Foto: SCANPIX

Venemaal Pihkvas ilmuv väljaanne Pskovskaja Gubernija kirjutab, et Ida-Ukrainas võib olla hukkunud umbes kompanii jagu Venemaa sõdureid.

Väljaanne teatas, et neil on lindistusi, millel vene sõdurid räägivad Ida-Ukrainas peetud lahingutest.

Lindistuste andmetel hukkus augustis 80 vene dessantväelast. Lindistusel avaldatakse arvamust, et hukkunuid võis olla ka üle 100, kuna Ida-Ukrainas olevat ka eriüksuste sõdureid.

Eile oli Pskovskaja Gubernija leheküljele pääsemisega raskusi, kuid see uudis oli jõudnud juba teistesse vene uudistekanalitesse, kaasa arvatud slon.ru ja sõltumatu dožd.

Pihkvas annab ajalehte välja Kremli karmi kriitikuna tuntud kohalik poliitik Lev Šlosberg.

Šlosbergi rünnati möödunud nädalal pärast seda kui ta oli uurinud Pihkvas paikneva 76. õhudessantdiviisi sõdurite hukkumist Ida-Ukrainas.

Venemaa sõltumatute väljaannete ja lääne meedia andmetel on Pihkvas ja ka mujal Venemaal maetud vene sõdureid, kelle surma põhjust ei ole paljastatud.

Levib arvamus, et tegemist võib olla Ukrainas elu kaotanutega.

Šlosberg sõnas vene tuntud blogijale Oleg Kašinile antud intervjuus, et Ukrainas elu kaotanud sõdurite surmad lavastati gaasiplahvatusteks ja infarktideks.

Venemaa juhid on seni eitanud oma armeeüksuste olemasolu Ukrainas.

Venemaa organisatsioon Sõduriemad teatas esmapäeval, et Ida-Ukrainasse võidi saata ligi 15 000 sõdurit. Organisatsiooni andmetel on elu kaotanud kaheksa sõdurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles