Barack Obama tervitas Kadriorus president Ilvest ja teisi riigitegelasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kella 10.15 paiku jõudis USA president Barack Obama Kadriorgu, kus ta kohtub president Toomas Hendrik Ilvesega. Postimees tegi tervitustseremoonialt otseülekande, mida saab nüüd ka järelvaadata.

Kadriorus presidendi kantselei ees ootasid USA riigipead Eesti ja USA lipukestega varustatud kooliõpilased, punase vaiba äärde oli üles rivistatud vabariigi valitsus, teisele poole presidendi kantselei esist platsi aga aukompanii.

Kõrget külalist olid kutsutud tervitama Tallinna reaalkooli 5b klassi lapsed. Reaalkooli õpilastele avanes see unikaalne võimalus seetõttu, et sealt läksid esimesed koolipoisid vabatahtlikult Vabadussõtta, nii et tegemist on sümboolse kooliga, selgitas presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Postimehele.

Pärast hümne siirdus Obama kooliõpilaste juurde ning jagas mõnele ka autogramme ja surus kätt. Seejärel jõudis kätlemisjärg riigitegelasteni, kelle seas oli riigikogu esimees Eiki Nestor, peaminister Taavi Rõivas, teised ministrid, kõrgemad riigiametnikud, kaitseväe juhataja Riho Terras ja teised.

Kui käepigistused vahetatud, siirdus Obama koos Ilvesega siseruumidesse, kus tehakse ametlik foto, sissekanne külalisteraamatusse ning peetakse kohtumine väiksemas ringis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles