Obama visiidi ajaks taastatud piirikontroll paljastas mitmed rikkumised

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajutise piirikontrolli tõttu peavad kõik olema valmis näitama dokumente.
Ajutise piirikontrolli tõttu peavad kõik olema valmis näitama dokumente. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

USA presidendi Barack Obama visiidi ajaks kehtestatud piirikontroll on möödunud ööpäeva jooksul paljastanud juba mitmeid viisaeeskirja rikkumist ja riigipiiri ebaseaduslikku ületamist.

Kokku väljastati piiril kuus sisenemiskeeldu, kuus kirjalikku sisenemiskeeldu Schengeni viisaruumist pärit kodanikele, üks Schengeni viisaeeskirja rikkumine, seitse riigipiiri ebaseaduslikku ületamist ning 19 piirirežiimi või dokumendikohustuse rikkumist.

Näiteks kontrollis piirivalve eile Tallinna sadamas Stockholmist tulnud Ukraina kodanikku, kelle Schengeni viisa osutus kehtetuks. 32-aastasele mehele määrati kiirmenetluse korras rahatrahv 100 eurot, koostati otsekohe sundtäidetav ettekirjutus Eestist lahkumiseks ning kohaldati sissesõidukeeld kolmeks aastaks.

Samuti kontrollis piirivalve eile Tallinna sadamas Stockholmist tulnud Usbekistani kodanikest perekonda. Reisijad esitasid dokumentidena Rootsi siseriiklikud ID-kaardid. 32-aastasele mehele ja 28-aastasele naisele koos kahe väikelapsega väljastati piirilt sisenemiskeelud.

Kolmas juhtum oli seotud Tallinna sadamasse Stockholmist tulnud Iraani kodanikuga, kellel ei olnud ei kehtivat viisat ega elamisluba. 34-aastasele mehele väljastati piiril sisenemiskeeld ning määrati kiirmenetluse korras rahatrahv 48 eurot.

Võrumaal tuvastati Koidula maanteepiiripunktis Eestisse sisenemisel 24-aastase Hiina rahvavabariigi kodaniku kontrollimisel, et tema ühekordne 45-päevane viisa oli varem juba ära kasutatud. Kuna isikul puudus seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, koostati talle sisenemiskeeld ja mees saadeti tagasi Vene Föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles