Obama tervitas ajakirjanikke eesti keeles

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese ja Barack Obama pressikonverents Eesti Pangas.
Toomas Hendrik Ilvese ja Barack Obama pressikonverents Eesti Pangas. Foto: Erik Prozes

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama tervitas täna Eesti Pangas koos Eesti riigipea Toomas Hendrik Ilvesega antud ühisel pressikonverentsil ajakirjanikke eesti keeles, alustades oma sõnavõttu sõnadega «Tere päevast».

Obama sõnul on tal au olla Eestis külaline ning ta tänas Ilvest ja eesti rahvast võimaluse eest olla Eestis.

Obama märkis, et Eesti ja Ameerika Ühendriigid on juba kümme aastat NATOs koos liitlased ning Eesti on olnud selle aja jooksul hea partner. Obama märkis, et president Toomas Hendrik Ilvese elulugu kajastab ilmekalt Eesti ajalugu.

Obama märkis, et Ilves on põgeniku poeg ning sarnane saatus tabas Teise maailmasõja ajal paljusid Eesti perekondi. USA riigipea meenutas, et saatus tõi Toomas Hendrik Ilvese Ameerika Ühendriikidesse elama.

Obama sõnul on Eesti elujõuline demokraatlik riik ja suurepärane eeskuju, kuidas kodanikud saavad elektrooniliselt valitsusega suhelda. «Ma oleksin pidanud Eestiga nõu pidama, enne kui me otsustasime Ühendriikides tervisekindlustuse internetipõhiseks teha,» lisas Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles