Naised kipuvad järjest rohkem ajateenistusse

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ema ja tütar «Kevadtormil»: Tapa väeosas spordiinstruktorina töötav Deevi Ots ajateenijast tütre Carolin Mesiga, kes sügisel suundub õppima Kõrgemasse Sõjakooli.
Ema ja tütar «Kevadtormil»: Tapa väeosas spordiinstruktorina töötav Deevi Ots ajateenijast tütre Carolin Mesiga, kes sügisel suundub õppima Kõrgemasse Sõjakooli. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseressursside ameti kinnitusel on suurenenud naiste huvi ajateenistuse vastu, näiteks on sügiseks naistele ette nähtud kohad juba täis.

Tänavu lubas kaitseministri määrus kaitseväkke võtta kuni 38 neidu. «Eelkõige seavad piirangud olemasolevad majutusvõimalused, kuid vastavalt riigikaitse arengukavale parandatakse ja laiendatakse ajateenijate elamistingimusi,» põhjendas piirangut kaitseväe pressijaoskonna kapten Arvo Jõesalu.

Kaitseressursside ameti avalike suhete nõunik Anne Osvet täpsustas, et piiri seab see, et puuduvad sageli võimalused naisi eraldi elama panna.

Jaanuaris alustas ajateenistust kaheksa naist, mis oli ka piirmäär. Juulis alustasid ajateenistust kõik neiud, kes soovi avaldasid. Neid oli kokku 19, kuigi kaitseministri määrus seadis piirarvuks 22.

«Selle aasta viimane ajateenistusse kutsumine on 29. ja 30. septembril. Siis lähevad koos noormeestega aega teenima kaheksat neidu ja need on praegu kõik ka valmis seda tegema ja me ootame neid,» lisas Osvet, kes avaldas lootust, et neiud ikka kõik kohale tulevad.

Seega ei tule küll aastakvoot täis (35 ajateenijat 38-st), kuid Osveti kinnitusel on siiski naiste huvi ajateenistuse vastu suurenenud.  

2015. aastal on määruse järgi võimalus aega teenima asuda kuni 24 neiul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles