Valitsuse istung kestis neljapäeval viis minutit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Valitsuse istung kestis neljapäeval vaid viis minutit, selle ajaga jõudsid ministrid heaks kiita 16 päevakorrapunkti.

Peaminister luges viie minutiga ette istungi päevakorras olnud 16 päevakorrapunkti. Kõik punktid olid enne istungit ministrite vahel läbi arutatud ja kooskõlastatud, mistõttu ei olnud ühegi punkti puhul vajalik avada istungil arutelu, ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo direktor Liina Kersna BNS-ile.

6. detsembril 2007 kestis valitsuse istung kaks minutit ja selle ajaga töötas valitsus läbi 20 istungile esitatud päevakorrapunkti. Kui praegu on koalitsioonis Refomirerakond ning Isamaa ja Res Publica Liit (IRL), siis rekordlühikese istungi ajal oli kolmanda osapoolena valitsuses ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE).

2007. aasta suvel pidas valitsus istungi nelja minutiga ja siis oli päevakorras 14 punkti. Mullu detsembris pidas valitsus istungi kuue minutiga, jõudes heaks kiita 25 päevakorrapunkti.

Peaminister Andrus Ansip on öelnud, et valitsuse istung ei olegi poliitiliste diskussioonide pidamise koht, kuna valitsus lepib sisulistes küsimustes kokku kabinetinõupidamistel, mis kestavad tihti mitmeid tunde. Tema sõnul kiirendab valitsuse tööd ka kasutusel olev e-valitsuse süsteem, mida on aastate jooksul oluliselt edasi arendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles