Rannavalvurid päästsid suve jooksul uppumast neli inimest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve Stroomi rannas
Rannavalve Stroomi rannas Foto: Priit Simson

Kolme suvekuu jooksul 16 Eestimaa rannas suvitajate ohutuse eest hea seisnud G4S rannavalvurid päästsid uppumisohust neli ning andis esmaabi 800 rannalisele.

Suve jooksul lahendasid rannavalvurid 6203 avaliku korra ja heakorra rikkumist, millest lõviosa – 3805 juhtumit – olid seotud klaastaara toomisega randa ning 1007 juhul tuli tegeleda avalikku randa lemmikloomaga tulnud suvitajatega, teatas ettevõtte pressiesindaja.

Kolme rannakuu jooksul viidi vanematega kokku 183 ujumiskohas kaduma läinud last, mis on viimase kolme aasta kõige suurem number. Enim tuli lasteotsingutega tegeleda Pärnu ja Stroomi randades, kus suve jooksul «tagastati» vanematele vastavalt 61 ja 51 last.

Stroomi rannas sündis ka omamoodi kurb rekord, kus ühte kuueaastast tüdrukut tuli paari päeva jooksul otsida neljal korral. Kõikidel kordadel peale mitmetunniseid otsinguid rannas ja pargialas võttis lapse ema oma tütre joogisena vastu.

Tallinna randades registreeriti 3777 avaliku korra ja heakorra rikkumist, neist kõige rohkem – 2075 juhtumit – registreeriti Stroomi rannas. Viies pealinna supelrannas osutati rannahooajal esmaabi kokku 348 korral, enamik meedikute poole pöördumisi olid seotud väiksemate lõikehaavadega ning marrastustega.

Tartu ujumiskohtades lahendasid rannavalvurid suve jooksul 1641 avaliku korra ja heakorra  rikkumist, kõige rohkem rikkumisi sai kirja Anne kanali rannas – 968 juhtumit. Esmaabi vajas Tartu ujumiskohtades 59 rannakülastajat.

Pärnu rannas lahendas rannavalve 179 avaliku korra ja heakorra rikkumist, millest valdav osa oli seotud lemmiklooma toomisega avalikku randa. Esmaabi anti Pärnu rannas 217 suvitajale.

1. juulil hakkas suvepealinna rannas kehtima suitsetamise keeld, mistõttu tuli esimestel juuli nädalatel rannavalvuritel selgitada suvitajatele uut korda. Rannavalvurite kinnitusel on suitsetamise keeld mõjunud positiivselt liiva puhtusele.

Enamik olukordi lahendas G4S Rannavalve oma jõududega, politsei sekkumist nõudsid 25 juhtumit, kiirabi kutsuti 21 rannalisele. Päästeameti abi läks randades vaja 16 korral, kahel juhul oli väljakutse põhjuseks rannikualal leitud maailmasõdade aegsed lõhkekehad, mis päästjate kinnitusel ohtu enam ei kujutanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles