Militaarõppus Rapid Trident 2014 toimub Lvivi oblastis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lvivi militaarõppustel osalevad 15 riigi ja lisaks ka NATO esindajad. Fotol mullikilesse pakitud NATO plakatid.
Lvivi militaarõppustel osalevad 15 riigi ja lisaks ka NATO esindajad. Fotol mullikilesse pakitud NATO plakatid. Foto: SCANPIX

Ukraina ja NATO ühisõppus Rapid Trident 2014 leiab algab Lvivi oblastis Javorivski polügoonil 15. septembril.  

«Õppus Rapid Trident 2014 on planeeritud 15.-26. septembrile 2014. Sellest võtavad osa ligi 1300 sõjaväelast kokku 15 riigist: Ukraina, Aserbaidžaan, Bulgaaria, Kanada, Gruusia, Saksamaa, Suurbritannia, Läti, Leedu, Moldova, Norra, Poola, Rumeenia, Hispaania ja USA. Lisaks osalevad NATO esindajad,» on kirjas USA relvajõudude Euroopa väejuhatuse (EUCOM) pressisekretäri kapten Greg Hicksi allkirjastatud teates.

Ühismanöövrid viiakse läbi Javorivi linna lähistel Rahvusvahelises rahuvalve- ja julgeolekukeskuses (IPSC), mis jääb Lvivist umbes 60 kilomeetri kaugusele.

Ukraina uudisteportaali Korrespondent.net andmetel saabub Ühendriikidest neile õppustele ligi 200 sõjaväelast. Pentagoni pressisekretäri Steve Warreni sõnul osalevad seal Itaalias baseeruva 173. jalaväediviisi sõdurid.    

Eile rääkis USA välisministeeriumi pressisekretär Jen Psaki, et Rapid Trident 2014 toimumine pole seotud sõjalise konfliktiga Ida-Ukrainas, vaid need on iga-aastased varemplaneeritud õppused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles