Pentus-Rosimannus tänas Obama visiidi ettevalmistajaid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pentus-Rosimannus eile Kadriorus, kus toimus Eesti ja USA presidendi kohtumine.
Pentus-Rosimannus eile Kadriorus, kus toimus Eesti ja USA presidendi kohtumine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Peaministri ülesandeid täitev keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus tänas valitsuse pressikonverentsil kõiki inimesi, kes aitasid korraldada Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama eilset visiiti.

Pentus-Rosimannus tänas ja kiitis valitsuse pressikonverentsil kõiki inimesi, kes andsid oma panuse, et visiit sedavõrd ladusalt möödus. «Ühest küljest tõi visiit väga tugeva ja jõulise sõnumi selle kohta, et meid hinnatakse tugeva ja usaldusväärse partnerina, aga teisest küljest võib seda visiiti õnnestunuks lugeda ka kõigi nende inimeste väga hea töö tõttu, kes ettevalmistustega seotud olid,» ütles ta.

Eriti tänas Pentus-Rosimannus siseminister Hanno Pevkuri haldusala töötajaid, eeskätt politseinikke, kes tegid tema sõnul maailma tipptasemel tööd ja keda tunnustasid ka Ameerika Ühendriikide esindajad. «Kindlasti kuulub suur tänu ka näiteks Ameerika Ühendriikide saatkonnale Eestis, sellele meeskonnale seal majas, samamoodi loomulikult meie enda välisministeeriumi, kaitseministeeriumi, aga ka presidendi kantselei ja siinse maja meeskondadele,» lausus ta.

Samuti tänas Pentus-Rosimannus kaitseväelasi ja kaitseliitlasi, kes olid abiks nii sõidukite kontrollimisel kui piiriületajatega suhtlemisel, infosüsteemide toimimise tagajaid ning kiirabitöötajaid, kes kindlustasid professionaalse valmisoleku juhuks, kui seda oleks võinud vaja minna.

«Kõigile nimetatud ja nimetamata jäänud riigisektori esindajatele lisaks kuulub suur tänu erasektoris tegutsejatele, kes väga mõistvalt ja soojalt kogu ettevalmistusse ja visiiti endasse suhtusid, tööandjatele, kes võimaldasid paindlikku töögraafikut, aga samamoodi ka kõigile, kes visiiti kajastada aitasid ja seda väga professionaalsel tasemel tegid, ning kõikidele tallinlastele, kes ei nurisenud väikeste olmeliste ümberkorralduste üle. Selles, et eilne visiit oli edulugu ja õnnestumine, on absoluutselt igaühel roll,» ütles valitsusjuhi kohuseid täitev minister.

Peaminister Taavi Rõivas viibib täna koos välisminister Urmas Paeti ja kaitseminister Sven Mikseriga NATO tippkohtumisel Walesis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles