Jaanuarist tulevad Ämarisse Hispaania hävitajad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitaja Eurofighter Typhoon
Hävitaja Eurofighter Typhoon Foto: SCANPIX

Kaitseminister Sven Mikser ja kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras kohtusid täna NATO tippkohtumisel Walesis Hispaania kaitseministri Pedro Morenésega, kellega arutasid NATO heidutusmeetmete jätkamist Eestis, Lätis, Leedus ja Poolas.

«Kaitseminister Morenés kinnitas, et alates 1. jaanuarist saadab Hispaania neli hävitajat Ämari lennubaasi Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi turvama,» ütles kaitseminister pärast kahepoolset kohtumist.

Mikseri sõnul tuleb Hispaania Balti riikide õhuruumi turvama nelja hävitajaga Eurofighter Typhoon.

Varem on Hispaania osalenud Eesti, Läti ja Leedu õhuturbemissioonil ühe korra 2006. aastal.

Hetkel on Ämaris neli Saksa hävitajat Eurofighter Typhoon, kelle rotatsioon algas 1. septembril ja kestab aasta lõpuni. Lisaks paiknevad Leedus Šiauliai õhuväebaasis alalises valmiduses kuus Portugali hävitajat ja kuus Kanada hävitajat.

Minister Mikser, kindralmajor Terras ja minister Morenés arutasid ka olukorda Ukrainas ja 2015. aastal läbiviidavat NATO suurõppust Trident Juncture, mis leiab aset Hispaanias ja kus osaleb Eesti juhitud Eesti, Läti ja Leedu ühispataljon BALTPAT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles