Rahva Ühtsuse Erakonnast sai ametlikult partei

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erik Prozes / Postimees

Harju maakohtu registriosakond registreeris täna endise eurosaadiku Kristiina Ojulandi eestvõttel loodud Rahva Ühtsuse Erakonna.

Mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmel kuuluvad uue erakonna juhatusse lisaks Ojulandile Arnold Persidski, Jane Snaith, Piret Haljend, Evelyn Danilov, Andrus Soopalu, Indrek Vimberg ja Andrei Šaršov, kes kõik on varem kuulunud Reformierakonda. 1995. aastast kuulus Reformierakonda ka Ojuland ise, kes heideti sealt aga mullu suvel hääletusskandaali tõttu välja. Seejärel alustaski ta uue erakonna moodustamist.

Tänases pressiteates kinnitas Ojuland, et uus erakond on loodud täiesti nullist. «See on omalaadne kogemust, sest sel sajandil pole loodud ühtegi erakonda päris algusest. Erakonda on tulnud palju uusi inimesi, mis on hea, sest Eesti poliitika vajab uusi nägusi ja mõtteid,» märkis ta.

Partei ühe asutajaliikme Anita Luige sõnul on tehtud palju tööd, et luua erakond, mis tooks inimestele poliitika võimalikult lähedale ning julgustaks neid sõna võtma end huvitavas valdkonnas. «Meiega on liitunud aktiivseid mehi ja naisi üle kogu Eesti ning rõõm on tõdeda, et erakonna read täienevad pidevalt,» lausus ta ja lisas, et partei ootab jätkuvalt endaga liituma uusi inimesi.

Rahva Ühtsuse Erakonna kodulehekülje andmetel on vastregistreeritud erakonnal praegu 539 liiget.

Erakonna asutajad on juba varem teatanud, et soovivad osaleda järgmise aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel. Seetõttu alustataksegi nüüd pressiteate kohaselt allorganisatsioonide loomist ja näiteks 9. septembril plaanitakse kohtuda Järvamaa piirkonna liikmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles