Hololei: digivoliniku kohal on suur potentsiaal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei
Henrik Hololei Foto: Küllike Rooväli

Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei sõnul on komisjoni digitaalvaldkonna voliniku ametil kindlasti väga suur potentsiaal.

«Arvan sellest ametikohast väga hästi. Sellel portfellil on Euroopa majanduse valdkonnas kõige suurem potentsiaal,» ütles Hololei Postimehele.

Ta tõdes, et kindlasti on tegemist suure mõjuvõimuga ametikohaga, aga lõpuks sõltub kõik sellest, kuidas voliniku meeskond töötab, kuidas agenda defineerida, kuidas ennast kehtestada ja kuidas laabub koostöö. «Kuid lähtekohad on suurepärased,» nentis ta.

Hololei ei soovinud kommenteerida kuuldusi, nagu oleks Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker pakkunud Eesti volinikukandidaadile Andrus Ansipile digitaalvaldkonna või mõnda muud portfelli.

«Mingisugust lõplikku jaotust või nimekirja ei ole ju olemas,» sõnas ta.

Hololei lisas, et täna EurActivis ilmunud artikkel võimalikust volinikukohtade jaotusest tekitas kahtlemata suurt elevust, aga suures osas oli selle kirjutise puhul tegemist jamaga.

«Mingisugune tõde seal oli, aga selles artiklis oli tõde ikka väga vähe,» lausus Hololei ja lisas, et volinikukohtade jaotus peaks selguma järgmise nädala esimesel poolel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles