Paet Walesis: NATO-Venemaa koostöö jääb külmutatuks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Toomas Tatar / Postimees
Välisminister Urmas Paeti sõnul jäävad NATO suhted Venemaaga praegu külmutatuks, sest olukord Ukrainas pole paranenud ning Venemaa pole tagasi tõmbunud.

Välisminister Urmas Paet ütles  Walesis välisministrite kohtumisel NATO tippkohtumise raames, et tugev toetus Ukrainale väärtustab ka alliansi sidemeid NATOsse mittekuuluvate liitlastega. «NATO partnerlussuhted tugevdavad globaalset julgeolekut,» lausus Paet ja lisas, et näiteks Ukraina on panustanud kõigisse NATO operatsioonidesse.

Paet lisas, et Eestile on olulised NATO tihedad suhted Soome ja Rootsiga. «Samuti on tähtsad erinevad algatused koostööks partneritega pärast Afganistani missiooni lõppemist, samuti uus partnerluspakett Afganistaniga,» lausus ta.

Välisministrid rääkisid kohtumisel ka olukorrast Lähis-Idas ja Iraagis.

Eile algas Suurbritannias Walesis kahepäevane NATO tippkohtumine, kus räägitakse alliansi reageerimisest halvenenud julgeolekuolukorrale Euroopas. Samuti antakse hinnang Venemaa tegevusele Ukrainas, sealhulgas Krimmi annekteerimisele ja konflikti eskaleerimisele Ida-Ukrainas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles