Riia meer: Putini Venemaa on Lätile parim partner

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia linnapea Nils Ušakovs.
Riia linnapea Nils Ušakovs. Foto: SCANPIX

Moskvat külastav Riia linnapea Nils Ušakovs ütles intervjuus telekanalile Dožd, et Läti huvide vaatevinklist on optimaalne riigipea-partner Vladimir Putin.  

«Kui minult küsitakse Lätis, näiteks kolleegid teistest parteidest, mida tähendab Vladimir Putin, siis on minu vastus Läti vaatevinklist alati väga lihtne – meie jaoks on praegu parim, mis olla saab – Vladimir Putin.»

Need, kes võiks asendada Putinit ja võimu Venemaal, oleksid Läti jaoks väga-väga halvad variandid, rääkis ta.  

Riia linnapea arvates ei taga ükski teine president Venemaal niisugust stabiilsuse taset nagu Putin.

«Lätis me ei aruta Vladimir Putini järeltulijate üle. Meie vaatame, et  teil on erakond Ühtne Venemaa. Sellele järgneb näiteks Žirinovski juhitav liberaaldemokraatlik partei ja Gennadi Zjuganovi kommunistid. Tõenäoliselt võib eeldada, et kui Putinit pole, siis ükski teine riigipea naabrite jaoks stabiilsust ei too.»

Ušakovs sõitis Moskvasse, et päästa sealsetes supermarketites Läti kaupade tsooni Rižskie Dvorniki. Ta üritab pidada läbirääkimisi mõningatelt Läti kaupadelt sisseveokeelu tühistamiseks.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles