Balti politsei eriüksused ühendavad terroristide tegevuse tõkestamiseks jõud

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Eesti, Läti ja Leedu siseministrid leppisid tänasel kohtumisel Vilniuses kokku, et kolme Balti riigi politsei eriüksused ühendavad vajadusel jõud ja abistavad üksteist terroristide ja ekstremistide tegevuse tõkestamisel.

Siseminister Hanno Pevkur sõnas, et kolme Balti riigi soov ühiselt julgeolekuohtudega tegeleda annab kindlustunnet, et ühiste jõududega suudetakse ennetada ja vajadusel tõrjuda nii välisriigi agressiooni kui peatada riigisisene vaenutegevus, kui taolised ilmingud peaksid tekkima.

«Täna on julgeolekuolukord Eestis, Lätis ja Leedus rahulik ning otsest ohtu pole, kuid Venemaa aktiivne tegevus oma naaberriigi destabiliseerimisel sunnib meid olema valmis kaitsma nii ennast kui oma naabreid,» sõnas Pevkur, lisades, et leppis kolleegidega kokku, et kolme Balti riigi siseministeeriumid asuvad välja töötama vastavaid võimalusi politsei kiirreageerimisjõudude ühiseks kasutamiseks kriisisituatsioonides.

Lisaks ühise kiirreageerimisjõu loomisele arutasid kolme riigi siseministrid Vilniuses ka olukorda Ukrainas, riikide tegevusi piiride tugevdamiseks ning vahetavad kogemusi olulisemate julgeolekuväljakutsete vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles