Ilves ootab inimröövi kiiret lahenemist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna hommikul Luhamaa piiripunkti lähistel toimunud kaitsepolitseiniku röövimist ja relva ähvardusel Venemaale toimetamist vastuvõetamatuks ning ütles, et ootab juhtumile kiiret lahendust.

Ilvese hinnangul on vastuvõtmatu ja kahetsusväärne, et teisest riigist üle piiri tunginud isikud röövivad Eesti territooriumilt Eesti kodaniku. «Ootan Eesti ja Vene võimude koostöös selle juhtumi kiiret lahendust ning Eesti kodaniku koju naasmist,» kirjutas ta suhtlusvõrgustikus Facebook.

Kaitsepolitsei teatas täna pärastlõunal, et kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövi eel segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati.

Kaitsepolitsei alustas praegusele infole tuginedes kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslikku ületamist. Karistusseadustik näeb vabaduse võtmise eest kohtus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse ning riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseadusliku ületamise eest nelja- kuni 12-aastase vangistuse.

Kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ja peaprokuröri ülesandeid täitev Lavly Perling räägivad juhtunust täpsemalt kell 17 kaitsepolitseiametis alanud pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles