Rõivase sõnul liitlastega juhtunust ametlikult räägitud pole

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas Walesis.
Taavi Rõivas Walesis. Foto: SCANPIX

Walesis NATO tippkohtumisel viibiv peaminister Taavi Rõivas ütles Postimehele, et praeguse seisuga nad liitlasi tänasest Eesti kaitsepolitsei ametniku röövimisest informeerinud pole, sest praeguse seisuga on see asi, millest tuleks rääkida vaid Vene Föderatsiooniga.

Mis on praegune ülevaade täna hommikul Venemaa piiri lähedal toimunud intsidendist?

Kaitsepolitsei ametniku kinnipidamine on ilmselgelt kuritegu, mis häirib meid kõiki. Praegu on meie esmane ülesanne teha kõik selleks, et politseiametnik vabastada.

Me oleme juba teinud taotlused Venemaale, et saada igakülgset abi. Õigusabitaotlus on veel tegemisel. Me oleme algatanud kriminaalmenetluse, et võimalikult kiiresti asjaolud selgeks saaksid ja teha kõik selleks, et politseiametnik vabastataks. See on meie esmane ülesanne praegu. Ma loodan, et kui meil on rohkem informatsiooni juhtunu kohta, saame me ka rohkem rääkida.

Kas te olete sellest informeerinud ka meie siin viibivaid liitlasi? Väidetavalt mainib Rasmussen seda ka oma tippkohtumise lõpp-pressikonverentsil.

See info on loomulikult jõudnud ka rahvusvahelise ajakirjanduseni. Samas ei ole see praegu meile teadaolevalt asi, millest peaks kedagi teist informeerima. Peale Vene Föderatsiooni loomulikult, kellelt me ootame igakülgset koostööd juhtunu lahendamiseks. Välisministeerium on juba vestelnud Vene suursaadikuga, just neil minuteil peaks olema ka Eesti suursaatkonnal Moskvas samateemalised kohtumised. Ma tõesti loodan, et Vene Föderatsioon teeb meiega koostööd selleks, et see väga kahetsusväärne juhtum lahendada.

See on kõik, mida ma praegu saan öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles