Prantsusmaa otsustab Mistralide tarnimise oktoobris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistraliga ümber käimist õppivad Vene sõdurid on juba Prantsusmaal Saint-Nazaire sadamas. Taamal paistab Mistral Vladivostok.
Mistraliga ümber käimist õppivad Vene sõdurid on juba Prantsusmaal Saint-Nazaire sadamas. Taamal paistab Mistral Vladivostok. Foto: David Vincent/AP

Prantsuse president François Hollande ütles täna, et langetab helikopterikandjate Mistral Venemaale üle andmise otsuse oktoobris.

Prantsuse president kinnitas, et see otsustatakse siis julgeolekuolukorrast lähtuvalt ja lisas, et täna allkirjastatud relvarahulepe Ukraina valitsuse ja separatistide vahel annab lootust, et olukord paraneb.

Prantsusmaa teatas kolmapäeval otsusest peatada Ukraina kriisi tõttu Mistralide tarnimine Venemaale.

Prantsusmaa nõustus 2011. aastal ehitama ja müüma Venemaale kaks kopterikandjat Mistral ühetekokku 1,2 miljardi euro eest. Esimene laev oli kavas tarnida Venemaale tänavu oktoobris või novembris ning teine 2015. aastal ja esimesed Vene sõdurid on juba Prantsusmaal laevaga ümber käimist õppimas.

Hollande möönis enne Vene sõdurite Ida-Ukrainasse saatmist kinnitavaid teateid antud intervjuus, et kui on täiendavaid pingeid ja on võimatu leida väljapääsu, siis tuleb laevade tarnimise üle järele mõelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles