Läti välisministeerium avaldas muret Eesti kaitsepolitseiniku röövimise pärast

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht Luhamaa piiripunkti läheduses, kus rööviti Eesti kaitsepolitseinik.
Koht Luhamaa piiripunkti läheduses, kus rööviti Eesti kaitsepolitseinik. Foto: Margus Ansu

Läti välisministeerium avaldas muret täna Luhamaa piiripunkti lähistel toimunu üle, kus Venemaalt tulnud tundmatud isikud röövisid teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseiniku ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

«Me toetame Eesti soovi saada Venemaalt toetust ja igakülgset koostööd, mis on vajalik selleks, et selgitada välja kõik sündmusega seonduvad detailid ja asjaolud ning tagada Eesti kaitsepolitseiniku turvaline vabastamine,» teatas Läti välisministeerium.

Kaitsepolitsei teatas täna, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Eelnevalt segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB teatas reede õhtul, et pidas Pihkva oblastis operatsiooni käigus kinni Eesti kaitsepolitsei töötaja, kelle nimi on Eston Kohver. Vene julgeolekuteenistuse teatel võeti kaitsepolitsei töötajalt ära Tauruse püstol, 5000 eurot, varjatud audiosalvestamise eriseadmed ja erivahendid, mida kasutatakse luureülesannete täitmisel, vahendas ITAR-TASS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles