Kapo asejuht: meile on kinnitatud, et Kohver on elus ja terve

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Arpo.
Martin Arpo. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kaitsepolitseiameti peadirektori asetäitja Martin Arpo ütles, et kaitsepolitseile on kinnitatud, et Eston Kohver on elus ja terve.

«Meie inimene tema kõrval ei ole, kes saaks selles veenduda,» lisas ta samas.

Martin Arpo nentis, et kui kaitsepolitsei täna kell 17 pressikonverentsi andis, siis ei olnud FSB veel tegu omaks võtnud. Samas lükkas Arpo ümber FSB väite nagu oleks kaitsepolitseinik viibinud Vene territooriumil.

«Meie ametnik tegeles Eesti territooriumil, piiri läheduses teabe kogumisega, mis puudutab piiriülest salakaubavedu ja korruptsiooni. Täpselt nii ongi,» lisas ta.

Kui Urmas Reinsalu arvab, et kaitsepolitseiniku röövimist saab terrorikuriteoks nimetada, siis kaitsepolitsei seda ei kinnita.

Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu ütles pressikonverentsil, et amet välistab hetkel Eesti-Vene piiril toimunud töötaja röövimise puhul poliitilise motivatsiooni. Sinisalu ütles, et intsidenti käsitletakse tavakuriteona.

Arpo kinnitas, et pressikonverentsil öeldu kehtib ka pärast seda kui FSB oma avalduse tegi.

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid täna hommikul kell 9 Eesti territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult Eston Kohvrilt ja viisid ta füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles