Ilves käis kapos: sain kinnitust, et kaitsepolitseinik rööviti Eesti territooriumil

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Marko Saarm / Sakala

President Toomas Hendrik Ilves käis täna kaitsepolitseiametis, kust sai kinnituse, et täna toimus Luhamaa piiripunkti lähedal piiriülene korruptsioonijuhtum ning et selle on omaks võtnud Vene eriteenistus.

«Käisin kapos. Sain kinnitust, et tegemist on piiriülese korruptsioonijuhtumiga. Dokumenteeritud. Asi juhtus Eesti poolel. Venemaa tunnistas, et see on nende eriteenistuste töö,» kirjutas Ilves oma Facebooki lehel.

Kaitsepolitsei teatas täna, et kella 9 ajal hommikul võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud Luhamaa piiripunkti läheduses vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitseinikult ja viisid ta jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Eelnevalt segati Venemaa suunalt operatiivraadiosidet ja kasutati suitsugranaati.

Õhtul vahendas ITAR-TASS Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB teadet, mille kohaselt on julgeolekuteenistus kinni pidanud Eesti kaitsepolitsei töötaja Eston Kohveri, kelle suhtes tehakse menetlustoiminguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles