Kaitseväelased harjutavad kopterioperatsioone

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingukopter.
Lahingukopter. Foto: Sõdurileht

Nädalavahetusel harjutavad kaitseväe ja  liitlaste üksused õppusel «Sabre Junction» erinevaid ühisoperatsioone, sealhulgas tegutsemist helikopteritelt öisel ajal.

Scoutspataljoni ülema major Andrus Meriloo sõnul harjutatakse õppusel kompanii suuruste üksustega reidi helikopteritel hoonestatud alal ja lennuväljal paiknevate objektide hõivamiseks, kirjutab Sõdurileht.

«Harjutame, et reaalses olukorras kiiresti, täpselt ja õigest tegutseda,» ütles major Meriloo ja lisas, et Scoutspataljoni allüksused on varem helikopteritel tegutsemise väljaõpet saanud operatsioonidel Iraagis ja Afganistanis ning seal ka reaalseid ülesandeid täitnud.

Peale jalaväelaste osaleb õppusel ka Ameerika Ühendriikide helikopteriüksus, mille koosseisu kuuluvad helikopteri Chinook, Black Hawk ja Apache. Helikopterid lendavad plaanide kohaselt marsuudil Adaži-Kiltsi-Ämari-Rummu-Kiltsi-Adaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles