Paet: väljakuulutatud vaherahu on oluline areng

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Toomas Tatar / Postimees

Välisminister Urmas Paet kohtus Walesis toimunud NATO tippkohtumise raames Briti euroministri David Lidingtoniga, kellega kõneldi olukorrast Ukrainas.

Paet ütles, et sisulisi läbirääkimisi konfliktile poliitilise lahenduse leidmiseks on raske eeldada enne, kui Venemaa pole tunnistanud, et ta on konflikti osapool ning rikkunud Ukraina suveräänsust ja territoriaalset terviklikkust. 

«Praegu väljakuulutatud vaherahu on oluline areng, kuid sellele peaksid järgnema sisulised kõnelused, mis lähtuvad Ukraina terviklikkusest, mitte uue külmutatud konflikti teke,» lisas ta. 

Paet ja Lidington tõdesid, et lisaks konfliktile lahenduse otsimisele tuleb tegeleda ka Ukraina ühiskonna demokraatliku arengu igakülgse toetamisega. «Näiteks tuleb meil olla abiks Ukraina õigusriikluse edendamisel ning toetada sellel sügisel toimuvate vabade ja õiglaste parlamendivalimiste läbiviimist,» sõnas Paet. Samuti lisas välisminister, et Eesti jätkab Ukrainale humanitaarabi andmist.

Ministrid peatusid kohtumisel ka NATO ning Venemaa suhetel. «Et Venemaa on otsustanud Ukraina olukorra rahumeelse lahendamise asemel seda jätkuvat pingestada, siis jäävad ka NATO ja Venemaa suhted külmutatuks,» kinnitas Eesti välisminister.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles