USA ja Iraan eitasid sõjalist koordineerimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani lipp
Iraani lipp Foto: SCANPIX

USA ja Iraan eitasid eile plaane relvajõudude tegevuse koordineerimiseks võitluses Iraagis ja Süürias tegutsevate Islamiriigi (IS) äärmuslastega.

«Me ei koordineeri Iraaniga sõjalisi samme ega jaga luureinfot ning ei kavatse seda ka edaspidi teha,» ütles USA välisministeeriumi kõneisik Marie Harf  vastuseks ajakirjanduse teadetele, et Teheran on koordineerimisplaanid heaks kiitnud.

Harf lisas, et Washington on valmis Iraani kaasama nagu varemgi teatud küsimustes, näiteks 2001. aastal Afganistanis, kui USA ja Iraan tegid koostööd Hamid Karzai võimule aitamiseks pärast Talibani kukutamist. «Kuid me ei koordineeri oma samme,» lisas kõneisik.

BBC teatas reedel viitega Teherani tundmatuks jääda soovinud allikatele, et islamivabariigi kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei kiitis heaks koostöö USAga võitluses ISi vastu.

Iraani välisministeeriumi esindaja Marzieh Afkham lükkas teate ümber. «Iraan on oma seisukohad teatavaks teinud ning see uudis ei vasta tõele,» ütles kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles