Obama ootab USA immigratsioonisüsteemi reformimisega vahevalimisteni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama
USA president Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ootab riigi immigratsioonisüsteemi reformiga kuni novembris peetavate kongressi vahevalimisteni, et kaitsta demokraatide seadusandjaid võimalike rünnakute eest.

Valge Maja ametnik teatas sellest laupäeval pärast üleskutset mitmelt esindajatekoja demokraadilt, kes võitlevad tagasivalimise eest konservatiivsetes osariikides. Immigratsioonisüsteemi reformimine praegu annaks konservatiividest valijatele uut hoogu demokraatide kampaania õõnestamiseks.

Ametnik aga ütles, et president Obama kasutab oma volitusi enne aasta lõppu, et suruda läbi reform, mida kongress ei ole seni suutnud teha.

See tähendab, et immigratsiooniteema saab keskse koha 2016. aasta presidendivalimiste kampaania alguses ning võib sundida vabariiklastest kandidaate võtma seisukoha, mis võib kahjustada nende toetust hispaania keelt kõnelevate valijate seas, kelle valikud mõjutavad suuresti valimiste tulemust.

Mõned vabariiklased on juba väitnud, et Obama ületab immigratsioonireformi läbisurumise korral oma ametivolitusi.

Obama algatus võib peatada väljasaatmisprotseduurid mitme miljoni ebaseadusliku immigrandi suhtes ning muuta niinimetatud rohelise kaardi väljaandmise süsteemi.

Immigratsioonireformi seaduse eelnõu läbis senati mõlema partei senaatorite toetusega, kuid takerdus vabariiklaste juhitavas esindajatekojas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles