Haavatud sõdurid võistlevad Londonis peetavatel spordimängudel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Lepik sinilillejooksul.
Tarmo Lepik sinilillejooksul. Foto: Erik Prozes / Postimees

Täna lendavad sõjalistel operatsioonidel vigastada saanud kuus kaitseväelast Londonisse, et osaleda esmakordselt korraldatavatel Võitmatute spordimängudel (Invictus Games).

Eestit esindab Londonis kuueliikmeline võistkond, kuhu kuuluvad vigastatud, kes ka igapäevaselt harrastavad sama spordiala, millel nad mängudel võistlevad. Mängudel osalevad veebel Jaune Engel ja veebel Egert Erreline kuulitõukes, vanemseersant Toomas Mikk ja kapral Tarmo Lepik ujumises, kapral Raigo Roots jõutõstmises ning nooremveebel Agor Tettermann ergomeetril sõudmises. 

Võistkonda lähevad Tallinna lennujaama teele saatma ja edu soovima Briti suursaadik Eestis Chris Holtby,  kaitseväe peastaabi personaliosakonna ülem kolonelleitnant Vahur Väljamäe, Briti kaitseatašee kolonelleitnant Simon Fitzgibbon ning Briti kaitseatašee abi vanemveebel Mark Lambert.

Võitmatute spordimängude idee algatajaks ja patrooniks on prints Harry. Võistlustel osaleb üle 400 Suurbritannia ja tema liitlaste vigastatud sõjaväelast Afganistanist, Ameerika Ühendriikidest, Austraaliast, Eestist, Gruusiast, Itaaliast, Kanadast, Madalmaadest, Saksamaalt, Taanist ja Prantsusmaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles