Pomerants: vetelpääste võiks Eestis reguleeritud olla

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalvuritel puudub praegu kutsestandard.
Rannavalvuritel puudub praegu kutsestandard. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Siseminister Marko Pomerants arvab, et Eestis võiksid olla vetelpäästet reguleerivad normid.

Viimaste päevade jooksul on olnud juhtumeid, kus inimesed on uppunud või uppumisohtu sattunud vetelpäästjate valvatavas rannas, mis viib mõtted sellele, et Eestis puudub vetelpäästjatele ühtne kutsestandard, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Võiks olla selline kehtestatud normistik küll, aga tänasel päeval ei saa me kuidagi öelda, et nende uppunud inimeste surma põhjuseks on see, et päästjatel puuduvad professionaalsed oskused,» ütles minister Pomerants.

Randades valvavad turvafirmad tunnistavad, et vetelpäästjate väljaõpe on tasemelt erinev – turvafirmas G4S saab rannavalvuriks õppida üheksapäevase kursusega, GSSis tuleb läbida kahepäevane esmaabi ja kolmepäevane vetelpääste kursus.

Kutsekoda on valmis vetelpäästjatele kutsestandardit koostama, kuid praegu seisab selle loomine rannavalvega tegelevate organisatsioonide huvipuuduse taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles