Allikmaa: Aunaste ei riku saateid jätkates ühtegi korda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Peeter Langovits

Poliitikasse minemisest teatanud Maire Aunaste ei riku rahvusringhäälingus tööd jätkates ühtegi korda ega seadust, ent kindlasti tuleb tema saateid nüüd hoolikama pilguga jälgida, ütles Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa.

«Seadus nõuab meilt, et me enne valimisi võtaks vastu korra, mis reguleerib aktiivsel valimisperioodil saatejuhtide käitumist, mis saateid me teeme ja kuidas valimisi kajastame. Nii me oleme alati kehtestanud korra, et 45 päeva enne valimisi ei tohi ükski kandidaat olla saatejuht või põhjendamatult saates esineda. Selles mõttes on asi lihtne ning Maire Aunaste saadetega vastuolu ega rikkumist pole,» ütles Allikmaa Postimehele.

«Me analüüsisime seda teemat ja leidsme, et ega Aunaste šansid valimistel suurene-vähene sellest, kas ta saated kohe ära lõpetab või teeb neid edasi,» märkis Allikmaa.

Tema sõnul liikusid jutud Aunaste poliitikasse mineku kohta juba tükk aega enne selle avalikustamist reedel, kuid sellega ei saanud juhtkond programmi koostamisel arvestada. «Kui me oleksime kevadel teadnud seda sammu ette väga konkreetselt... Ma ei tea, kuidas me oleksime käitunud. Võib-olla oleksime teistmoodi käitunud, ei tea, see oleks spekulatsioon,» arutles Allikmaa.

Nüüd tuleb Allikmaa sõnul Aunaste saade hoolikama pilgu alla võtta. «Paratamatult tuleb selle peale hoolikamalt mõelda, kes on saate külalised jne. Ma arvan, et ta ise on enda jaoks väga põhjalikult selle läbi mõelnud, et ta poliitikasse läheb – vähemalt minul jäi see mulje temaga reedel rääkides. Ta teab väga hästi, mis kohustused on rahvusringhäälingu ajakirjanikul  ja ma usun, et ta ei taha ERRile halba, mistõttu ta käitub kindlasti korrektse ajakirjanikuna ega kasuta seda ära kuidagi IRLile varjatult või varjamatul kombel reklaami tegemiseks,» lausus Allikmaa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles