Valitsuse liikmed said ülevaate Kohvri jõuga Venemaale viimisest

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht Eesti-Venemaa piiri lähistel, Miikse küla juures, kus kaitsepolitsei andmetel toimus rüselus, mille järel viidi kaitsepolitseiametnik Eston Kohver üle piiri Venemaale.
Koht Eesti-Venemaa piiri lähistel, Miikse küla juures, kus kaitsepolitsei andmetel toimus rüselus, mille järel viidi kaitsepolitseiametnik Eston Kohver üle piiri Venemaale. Foto: Margus Ansu

Peaminister Taavi Rõivase kutsel täna Stenbocki majja kogunenud välis-, kaitse-, sise- ja rahandusminister said julgeolekuasutustelt ülevaate Eesti-Vene piiril toimunud juhtumist, kus piiriülese kuritegevuse  kohta teavet kogunud kaitsepolitseiametnik Eston Kohver võeti jõuga kinni ning viidi Venemaale.   

Kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu ja politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher andsid juhtunust ülevaate ning valitsuse liikmed said materjalide põhjal kinnituse, et kaitsepolitseiametnik Eston Kohver võeti kinni Eesti territooriumil ning viidi Venemaale, edastas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Ministrid veendusid, et piiriesindajate poolt sündmuskoha ülevaatluse järel vormistatud aktides olid mõlemad osapooled kinnitanud oma allkirjaga, et piiril toimus inimeste liikumine suunaga Venemaalt Eestisse ja tagasi Venemaale.  

Samuti näidati ministritele sündmuskoha vaatluse videosalvestust ning muid kriminaalasja materjale, mis kinnitavad samuti, et politseiniku jõuga kinni võtmine sai alguse Eesti territooriumilt, vahetult piiri läheduses. 

Peaminister Taavi Rõivase sõnul teeb riik kõik, mis võimalik, et politseiametnik vabastada ja koju tuua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles