Tuus-Laul: Aunaste erakonnavalik üllatas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Tuus-Laul
Marika Tuus-Laul Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu liige Marika Tuus-Laul (Keskerakond) leidis, et poliitikasse suunduda otsustanud teleajakirjanik Maire Aunastele sobiks kultuuri- või sotsiaalvaldkonnaga tegelemine, ent tema valik IRLiga liituda üllatas.

Tuus-Laul imestas, et inimesed kommentaarides nii negatiivselt Aunaste poliitikasse minekusse suhtuvad.

«Tema puhul ei üllata miski – kui ta otsustab kaks aastat Ameerikas teha niisugust tööd, mida keegi ei läheks tegema, siis ta võib ju kõike teha. Kas see otsus oli tal spontaanne või mille ajendil tehtud, ei oska öelda,» arutles riigikogu liige.

«Imestan pigem tema paremliberaalset  erakonnavalikut – pigem oleksin ennustanud sotsiaalse kallakuga erakonda temale,» lausus Tuus-Laul. «Ta on lihtsa inimese hinge tundja. IRLi äärmuspoliitikat ma ei kujuta ette teda ajamas. Võib-olla pole ta endale päris hästi aru andnud selle suhtes,» arvas riigikogu liige.

Aunastega aastaid Aktuaalses Kaameras töötanud Tuus-Laul ütles, et peab Aunaste tugevuseks pigem kultuuri- ja sotsiaalpoliitikat. «Nii palju, kui ma mäletan, tema väga poliitilisi lugusid ei teinud, ta oli pigem kultuuriajakirjanik,» meenutas Tuus-Laul.

Seda, et teleajakirjanikul parlamendis teistest raskem võiks olla hakkama saada, Tuus-Laul ei arvanud. «Ükskõik, mis ala inimesed riigikogus on, küsimus on inimeses endas, kuivõrd ta neid töölõike tunneb. Ajakirjanikud on ju igati kompetentsed, ega nad muidu saaks probleeme käsitleda, kui nad teemat ei tunneks. Selle tõttu on küllalt palju ajakirjanikke ju poliitikasse tulnud, pigem kahtleksin ma hakkama saamist sportlaste-lauljate poolt. Ajakirjanikud on eluga kursis ja jälgivad probleeme enamgi kui tavainimesed,» leidis ta.

«Me ei saa selle peale minna, et poliitik kasvabki erakonna rüpes, nagu meil praegu riigikogus on palju neid poliitbroilereid, kes igapäevaelu ei tunnegi,» arutles ta.

«Mina soovin vaid Aunastele tuult tiibadesse! Ainuke mure, et ta elukäigud on olnud suhteliselt vastukäivad, ühte ja teise äärmusse - poliitikas on rohkem tasakaalukust vaja,» lausus Tuus-Laul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles