Ilves tänas Eesti kaitseväge liitlasüksuste senisel võõrustamisel

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Jaanus Lensment

President Toomas Hendrik Ilves kohtus kaitseväe juhtkonnaga, et arutada NATO äsjalõppenud tippkohtumise sõjalise kaitsega seotud otsuste mõju Eesti kaitsepoliitikale ja meie kaitseväele ning et tänada kaitseväe juhtkonda hea töö eest liitlaste sõjaväeüksuste senisel võõrustamisel.

Vabariigi President, kes on riigikaitse kõrgem juht, rõhutas, et liitlaste kohalolu Eestis on võtmetähtsusega ning  Vabariigi Valitsuse ja kaitseväe ülesanne on tagada liitlastele vajalik taristu, mis arvestaks võimalusega võtta vastu ka täiendavaid liitlasüksusi.

«Samuti tuleb mõelda, kuidas neid kõige paremini, nähtavamalt ja aktiivsemalt kaasata Eesti kaitseväe võimete arendamisse,» sõnas president Ilves.

«NATO tippkohtumine ja Ameerika Ühendriikide presidendi Barack Obama Eesti-visiit andis meile veelkord kinnituse, et kõik esmased heidutusmeetmed jätkuvad ning neile lisanduvad uued,» sõnas riigipea.

Kohtumisel osalesid kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran, kaitseväe juhataja asetäitja kolonel Artur Tiganik, Kaitseväe Peastaabi ülem mereväekapten Igor Schvede, mereväe ülem mereväekapten Sten Sepper, õhuväe ülem kolonel Jaak Tarien, Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, Kaitseväe Ühendatud õppeasutuse ülem kolonel Martin Herem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles