Läti kaalub Vene kodanikele elamislubade väljaandmise peatamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti ja Vene lipp
Läti ja Vene lipp Foto: SCANPIX

Läti võimuparteide koalitsiooninõukogu arutas esmaspäeval võimalust teha immigratsiooniseadusesse muudatus, mis võimaldaks peatada Venemaa kodanikele elamislubade väljastamise senikaua, kuni kestab Moskva agressioon Ukraina vastu.

Konservatiivsesse Rahvusliitu kuuluv parlamendisaadik Dzintars Rasnacs ütles, et tema erakonna esitatud muudatusettepanek vastab riikliku julgeoleku huvidele.

«Vene kodanike ja nende vara kaitsmine välisriikides, eriti naaberriikides, on Vene välispoliitika lahutamatu osa. Kui me võimaldame Vene kodanike vara ja ärihuvide suurenemist [Lätis], siis see suurendab ka vabandusi ja argumente, mida Kreml võib kasutada agressiooni korral,» ütles Rasnacs.

Ta ütles, et seaduseelnõu ei mõjuta Lätisse õppima tulevaid Vene tudengeid, kahe riigi koostööd teaduse või turismi valdkonnas, viisasüsteemi ja elamislubasid, mis ei ole seotud äriliste põhjustega, samuti ei kehti see teiste riikide kodanikele.

Peaminister Laimdota Straujumat nõukogu istungi juhatajana asendanud transpordiminister Anrijs Matiss ütles, et elamislubade küsimust tuleb veel arutada, kuna ajutiste elamislubade andmine suurinvesteeringute eest on andnud Läti majandusse suure panuse.

Läti parlament arutab neljapäeval Rahvusliidu saadikute ettepanekut keelata Venemaa kodanikele elamislubade väljastamine senikaua, kuni kestab agressioon Ukraina vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles