Kossatšov nõudis Gruusia valitsuse tagasiastumist

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abhaaslased lehvitamas rahvuslippe täna pärast Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi otsust tunnustada separatistliku piirkonna iseseisvust.
Abhaaslased lehvitamas rahvuslippe täna pärast Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi otsust tunnustada separatistliku piirkonna iseseisvust. Foto: ITAR-TAS / Scanpix.

Venemaa riigiduuma väliskomitee esimees Konstantin Kossatšov arvas, et Gruusia valitsus peaks Lõuna-Osseetia konflikti tõttu tagasi astuma.


«Gruusia tegi oma traagilise valiku ööl vastu 8. augustit ja see oli valik, mis hävitas ühemõtteliselt ning pöördumatult riigi territoriaalse terviklikkuse,» ütles Kossatšov täna Interfaxile.

Tema sõnul seisneb põhiküsimus selles, kas gruusia rahvas on suuteline sellest tragöödiast õigeid järeldusi tegema.

«Kui sellised järeldused on tehtud, siis ma olen kindel, et Gruusia juhtkond võtab juhtunu eest vastutuse endale ja läheb erru,» lisas Kossatšov.

Veebruaris esines Kossatšov sõnavõtuga, milles ta märkis, et Venemaa võib küll Gruusia separatistlike piirkondade Abhaasia ja Lõuna-Osseetia iseseisvust tunnustada, kuid see viiks suure tõenäosusega Sõltumatute Riikide Ühenduse SRÜ tõsisesse kriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles