Vene sõjalennuk tiirutas NATO missioonil oleva laeva kohal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada fregatt HMCS Toronto (ees vasakul) koos allveelaevaga HMCS Corner Brook.
Kanada fregatt HMCS Toronto (ees vasakul) koos allveelaevaga HMCS Corner Brook. Foto: SCANPIX

Vene sõjalennuk tiirutas Mustal merel NATO missioonil oleva Kanada fregati kohal, teatasid Kanada ametivõimud esmaspäeval.

Vene lennumasin «ei kujutanud mitte mingil moel Kanada laevale ohtu», ütles kaitseminister Rob Nicholson. «Sellegipoolest oli nende käitumine tarbetult provokatiivne, suurendades pingeid piirkonnas veelgi,» lisas ta.

HMCS Toronto lahkus juuli lõpus Kanadast Atlandi rannikult, pardal 250 meremeest ja Sea King helikopterid.

Kaitseministri sõnul «HMCS Toronto osalemine NATO toetusabinõudes Mustal merel kinnitab Kanada vankumatut pühendumust rahule ja julgeolekule Ida- ja Kesk-Euroopas». Ta märkis, et kõnealused meetmed on ette võetud «Putini sõjalise agressiooni ja Ukrainasse tungimise otsese tulemusena».

Esmaspäeval andis välisminister John Baird mõista, et Kanada on valmis kehtestama uusi sanktsioone Venemaa vastu eesmärgiga avaldada survet Moskvale seoses viimase agressiivsete sammudega Ukraina vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles