Eesti laevakaitsjate järgmist kohtuistungit oodatakse 10 päeva pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures.
Eestlastest laevakaitsjad Indias Chennai vangla juures. Foto: Tairo Lutter

Indias kinni peetavate Eesti laevakaitsjate isiklike asjade tagastamist puudutav kohtuistung loodetakse pidada kümne päeva pärast Madurai ülemkohtus.

«Eelmisel neljapäeval kuulas Madurai ülemkohtu kohtunik Advan Forti advokaadi Thushara Jamesi argumendid ära. Nüüd antakse vähemasti seitse päeva vastamiseks Tamil Nadu osariigi prokuratuurile selles kaasuses, mis puudutab meeste passe, isiklikke asju ja ka kautsjoniraha. Advokaat loodab saada istungiaja 19. septembriks,» ütles BNSile New Delhis asuv Eesti konsul Mats Kuuskemaa ja lisas, et antud kaasus on praeguseks Madurai ülemkohtusse vastu võetud.

Põhjus, miks kaasuse jõudmine Maduraisse nii pikalt aega võttis, oli Tuticorini kohtuniku suutmatus enda otsust allkirjastada.

India   lõunapoolseima osariigi, Tamil Nadu politsei arreteeris mullu 18. oktoobril piraaditõrjelaeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli ka 14 Eesti kodanikku. Detsembris esitati kogu kinnipeetud meeskonnale süüdistus ebaseaduslikus kütuse tankimises, ebaseaduslikus relvade käitlemises ja ebaseaduslikus territoriaalvetesse sisenemises.

Tänavu 26. märtsil otsustas Tamil Nadu ülemkohtu Madurai kolleegium   laeva  meeskonnaliikmed kautsjoni vastu vabastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles