Endine president: Moldova julgeoleku suudavad tagada vaid NATO väed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moldova separatistliku piirkonna Transnistria piirivalvur kiikab Ukraina poole.
Moldova separatistliku piirkonna Transnistria piirivalvur kiikab Ukraina poole. Foto: SCANPIX

Moldova Liberaalne Partei kutsus täna riiki üles loobuma neutraliteedist ja tooma sisse NATO väed.

«Moldova neutraalse staatuse muutmine ja NATO vägede kohalolek riigis on praeguses keerulises olukorras ainus viis kindlustada meie julgeolek ja territoriaalne terviklikkus. Ukraina sündmused tõestavad taas vajadust teha põhiseaduses muudatusi,» ütles lriigi endine president ja iberaalide juht Mihai Ghimpu.

Ta kinnitas, et neutraliteedist loobumine on pakiline vajadus, sest Moldova kodanike julgeolek ja vabadus on tagatud vaid NATO kaitse all.

«Peaminister Iurie Leancă ütles, et Moldova suudaks panna agressioonile vastu kaks tundi. Ta oli liiga optimistlik. Endise riigipeana võin öelda, et me ei paneks vastu viit minutitki,» rõhutas Ghimpu.

Moldova separatistlikus piirkonnas Transnistrias on pidevalt 1200 Vene sõdurit ja piirkonda juhib de facto Vene armee toel püsiv Moldova keskvalitsustest sõltumatu valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles