USA: Ukraina relvarahu on suuresti pidanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisministeeriumi kõneisik Marie Harf
USA välisministeeriumi kõneisik Marie Harf Foto: SCANPIX

Ukraina relvarahu on suuresti pidanud, ütles USA teisipäeval, lisades, et olukord kohapeal on üks tähtis faktor, kui kaalutakse täiendavate sanktsioonide kehtestamist Venemaa suhtes lähipäevil.

Välisministeeriumi kõneisik Marie Harf ütles, et reedel Kiievi ja Ida-Ukraina venemeelsete separatistide vahel saavutatud relvarahu on olnud edukas, kuigi on teatatud üksikutest mürsurünnakutest ja tulistamisest Donetski lennuvälja ja Luganski piirkonnas.

Harfi sõnul jätkatakse olukorra jälgimist.

USA on «valmis kehtestama rohkem» sanktsioone Venemaa vastu, kuid «me langetame otsused, arvestades seda, mis juhtub lähipäevil kohapeal», lisas ta.

Harf ütles, et USA teeb tihedalt tööd Euroopa Liiduga, et «süvendada ja laiendada meie sanktsioone Venemaa energeetika ja kaitsesektoris».

Vastates küsimusele esialgsest raportist juulis Ukraina kohal alla tulistatud Malaisia reisilennuki kend MH17 kohta, ütles Harf, et Venemaal on ikka veel «palju küsimusi» vastata.

«Meie, ja mitte ainult meie, veelgi tähtsam, ohvrite perekonnad, väärivad vastuseid,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles