Mikser: EL peab sanktsioonide karmistamisega edasi minema

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kuna Venemaa üritab sõjalist jõudu kasutades suruda Ukrainale peale oma lahendust, peab Euroopa Liit minema edasi sanktsioonide karmistamisega, ütles kaitseminister Sven Mikser eile Milanos Euroopa Liidu kaitseministrite kohtumisel. 

«Relvarahu on küll positiivne, aga poliitilise dialoogi kõrval peab Euroopa jätkuvalt avaldama Venemaale tugevat survet,» ütles kaitseminister eilsel mitteametlikul kohtumisel.

«Kuni agressioon jätkub ja Venemaa jätkuvalt eitab oma regulaarvägede otsest osalemist sõjategevuses, ei ole Moskva üleskutsed poliitilist lahendust leida tõsiseltvõetavad.» Mikser lisas, et Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid peavad olema resoluutsed ning tegutsema ühise jõuna.

Kaitseministrite kohtumise esimene töösessioon keskendus eile Euroopa lähiümbruse julgeolekukriisidele, sealhulgas Ukrainale. «Euroopa julgeolekuolukord on dramaatiliselt muutunud ja see muutus on pikaajaline, seetõttu vajab Euroopa Liit uut julgeolekustrateegiat,» sõnas Mikser.

Kaitseministrid arutasid eile ka Euroopa Liidu lahingugruppide kasutatavust. Kohtumine jätkub täna aruteludega Euroopa Kaitseagentuuri tulevikust ja Euroopa Liidu operatsioonidest, sealhulgas arutatakse, mis saab ELi sõjalisest operatsioonist Kesk-Aafrika Vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles