Ilves arutab Kiievis Ukraina juhtidega riigi ülesehitamist

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP

President Toomas Hendrik Ilves sõidab täna laupäevani kestvale töövisiidile Ukrainasse, kus ta kohtub sealsete riigijuhtidega ning osaleb Jalta Euroopa strateegiakonverentsil.

Presidendi kantselei teatel kohtub Ilves Kiievis Ukraina riigipea Petro Porošenko, peaminister Arseni Jatsenjuki ja välisminister Pavlo Klimkiniga, et arutada olukorda Ukrainas ja riigi üleshitamist, Euroopa toetust, Venemaa agressiivset tegevust ja demokraatlike riikide reaktsiooni, samuti Eesti-Ukraina poliitilisi ja majanduslikke suhteid.

Reedel avavad Ukraina ja Eesti president koos Euroopa Parlamendi presidendi Martin Schulziga 11. Jalta Euroopa strateegiakonverentsi «YES», mis Krimmi annekteerimise tõttu peetakse seekord Kiievis. Ilves osaleb ka konverentsi digikommunikatsiooni arutelul.

Kaks päeva kestvast konverentsist võtab osa üle 350 poliitiku ning ühiskonna-, äri- ja meediainimese enam kui 20 riigist, kes arutlevad teemal «Uus Ukraina, uus Euroopa, uus maailm: ehitamine ja kaitsmine». Konverentsil otsitakse vastuseid, kuidas saaks Ukraina vastata sisemistele ja välistele väljakutsetele, milliseid riske toovad Ukraina sündmused Euroopale ja maailmale ning mil moel võiksid Ukraina liitlased tulemuslikult toetada riigi arengut.

Ilvesel on kavas ka kohtumine Kiievi linnapea Vitali Klitškoga, samuti paneb ta lilled Maidan Nezaležnosti ehk Iseseisvuse väljakule, kus selle aasta alguses hukkusid demokraatlikke muudatusi nõudnud meeleavaldajad. Tagasi Eestisse jõuab ta laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles