Riisalu asemel pääseb Keskerakonna juhatusse Mihhail Korb

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Korb
Mihhail Korb Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pühapäeval Keskerakonnast lahkunud ja täna ametlikult Isamaa ja Res Publica Liitu astunud riigikogu liikme Aivar Riisalu asemel pääseb Keskerakonna juhatusse Tallinna kauaaegne linnaosavanem, praegu samuti parlamenti kuuluv Mihhail Korb.

Korbist sai riigikogu liige tänavu suvel pärast Euroopa Parlamendi valimisi eurosaadikuna tööle asunud Yana Toomi asemel. 2011. aastal toimunud riigikogu valimistel kogus Korb Tallinnas Haabersti, Kristiine ja Põhja-Tallinna linnaosas 915 häält.

1996. aastast Keskerakonda kuulunud ning eelmistel valimistel Harju- ja Raplamaal 2189 häält saanud Riisalu teatas esmaspäeval, et on erakonnast välja astunud ja otsustanud ühineda Isamaa ja Res Publica Liiduga.

«Võtsin sellel suvel jalad kõhu alt välja ja suhtlesin potentsiaalse valijagrupiga, kes võiks mind riigikogu valimistel toetada, ning jõudsin selle tulemusel äratundmisele, et nende inimeste mõtted ja minu isiklikud seisukohad ilmselt Keskerakonna lähiaastate suunaga ei kattu,» ütles ta esmaspäeval Postimehele ning lisas, et Keskerakonnast lahkumise otsus oli isiklik ja väga raske, sest 18 aastat elust ei ole lühike aeg.

Pärast Riisalu parteivahetust on Keskerakonnal riigikogus 20 ning IRLil 23 saadikut. Reformierakonda kuulub koos Keskerakonnast lahkunud Deniss Boroditši ja Kalle Laanetiga 35 ning Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda koos samuti varem Keskerakonda kuulunud Inara Luigase ja Rainer Vakraga 21 riigikogu liiget. Kaks parlamendisaadikut - varem IRLi kuulunud, kuid praegu uut erakonda moodustav Andres Herkel ja kunagine keskerakondlane Lembit Kaljuvee - on parteitud.

Järgmised riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles