Ullo Toomi stipendium läks tänavu Ida-Viru tantsujuhile

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Rasskazova
Natalja Rasskazova Foto: eesti laulu- ja tantsupeo SA

Ullo Toomi Fondi halduskogu otsusega saab tänavu Tantsutaadi-nimelise rahvatantsustipendiumi Ida-Virumaa rahvatantsuliikumise edendaja ning rahvatantsuansambli Suveniir kauaaegne juht Natalja Rasskazova.

Rasskazova pälvis 500-eurose stipendiumi pühendunud tantsutöö, rahvaste tantsude ja eesti rahvatantsu propageerimise eest Ida-Virumaal. See antakse tantsuõpetajale üle Ullo Toomi 112. sünniaastapäeval sel pühapäeval Tallinna Raekojas.

Ullo Toomi halduskogu esimehe Ilma Adamsoni sõnul on Rasskazova oma aastatepikkuse tööga andnud hindamatu panuse tantsukultuuri arendamisse Ida-Virumaal.

«Natalja Rasskazova suhtub tähelepanuväärse austusega eesti tantsu ja tantsutraditsiooni üldiselt ning samuti peab ta oluliseks rahvarõiva traditsioone, olles neid lausa ise tikkinud ja õmmelnudki. Natalja on siduvaks lüliks eri rahvuste vahel, ta hindab tantsijate omavahelisi sõbralikke suhteid ja toetust,» ütleb Adamson.

Natalja Rasskazova on tänaseks olnud 32 aastat rahvatantsuansambli Suveniir juht ja eestvedaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles